• Home
 • Onze Golden Retrievers
 • Nesten
 • Het dagelijks leven
 • Verzorging
 • Veelgestelde vragen
 • Wall of fame
 • Contact
 • © Goldenretrieverpuppies.be

  Veelgestelde vragen

  Hier vind je een antwoord op een aantal veelgestelde vragen.
  Zit jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

  Welke voeding?

  Wat betreft voeding voor Golden Retrievers, adviseren wij voeding met zo weinig mogelijk granen (= eerste vermelde hoofdbestanddeel op voeding is dan ook best vlees/kip/vis). Zeer veel honden reageren gevoelig op deze granen, wat zich uit in huidproblemen. Een hond is niet gemaakt om hoofdzakelijk granen te eten.

  Deze wijze les mochten wij leren van Niko van 4Adogz: https://www.4adogz.be/ 

  Waarom stamboom?

  De keuze om een Golden Retriever puppy met stamboom of zonder stamboom te kiezen, brengt steeds vragen met zich mee. Waarom is er zo’n prijsverschil? Wat kan ik voor deze prijs meer verwachten? Wat houdt een stamboom in, …?

  Wij zijn een officieel erkende kennel van de Koninklijke Maatschappij St. Hubertus. Wij hebben er bewust voor gekozen voor het fokken van Golden Retriever puppies met stamboom. Onze puppies worden daarnaast ook geboren uit een combinatie van ouderparen met als voorwaarde dat alle testen die kunnen uitgevoerd worden, ook zijn uitgevoerd. 

  Wij doen dit niet enkel om de raszuiverheid te waarborgen, maar vooral ook omwille van de gezondheid van de puppies én de ouders:

  Elk hondenras heeft zijn gevoeligheden. Bij het fokken met stamboom moeten de ouders aan een aantal voorwaarden voldoen.

  In het geval van Golden Retrievers wordt voor het fokken van puppies met stamboom een aantal testen uitgevoerd. Wij voeren bij de ouderparen een heuponderzoek, elleboogonderzoek, oogonderzoek (PRA-1,-2 en cataract), onderzoek op epilepsie en DNA-onderzoek uit. Daarnaast moeten de honden hun attest van conformiteit aan de rasstandaard behalen.
  Hierdoor weet men dus of de ouderparen bepaalde problemen hebben, een grotere kans hebben om deze later te ontwikkelen, of bepaalde problemen kunnen doorgeven aan hun puppies.

  Het is echter belangrijk om te beseffen dat wij nog steeds bezig zijn met levende wezens. Daarom is niet alles voorspelbaar! We kunnen echter wel proberen om zoveel mogelijk problemen te voorkomen door met gezonde ouderparen te fokken. Dat vinden wij belangrijk.

  Nog een reden voor het fokken van Golden Retrievers met stamboom is de garantie dat er in goede omstandigheden wordt gefokt.
  Zo mag er niet met te jonge of te oude teefjes gefokt worden. Fokken mag pas ten vroegste vanaf de leeftijd van 15 maand en mag niet meer na de leeftijd van 10 jaar. Ook mogen de nestjes elkaar niet te snel opvolgen, om de teef voldoende recuperatietijd te geven. Wij laten steeds één of meerdere loopsheden tussen nestjes in.

  Wij houden van honden, en willen dan ook enkel de best mogelijke gezondheid voor onze honden, hun puppies en hun toekomstige baasjes. Daarom kozen wij voor het fokken met stamboom.

  Transparantie is voor ons zeer belangrijk. De resultaten van onze Golden Retrievers vindt u per hond op hondjes.

  Wanneer zijn er volgende nestjes?

  Dit hangt uiteraard af van de loopsheden van onze teefjes. Elk teefje houdt er haar eigen ritme op na. Onze planning kan je hier terugvinden. 

  Ik wil graag op de wachtlijst komen voor een pup, hoe gaat dit in zijn werk?

  Wanneer een volgende loopsheid zich aanbiedt en de wachtlijst opent, kan je duidelijk terugvinden op onze website onder de rubriek "nesten".

  Om zich in te schrijven voor de wachtlijst vragen wij een bezoek om jullie te leren kennen, en vragen wij ook om jullie plaats op de wachtlijst vast te leggen door middel van een voorschot (door corona gaat dit uiteraard moeilijker). Jullie krijgen een betalingsbewijs en de garantie dat dit voorschot wordt terugbetaald moesten er onvoldoende pupjes zijn om ééntje voor jullie te voorzien. 

  We begrijpen het als jullie zich op meerdere wachtlijsten willen plaatsen, maar we vragen om ons hierover in alle eerlijkheid te informeren, zodat we tijdig andere mensen de kans kunnen geven als jullie reeds een pupje vonden. 

  Wanneer mogen we op puppybezoek komen?

  De toekomstige baasjes zullen uitgenodigd worden via e-mail om op puppybezoek te komen, dit rond de geboorte en na de toewijzing van de puppies.
  Er zullen voorstellen gegeven worden van data, we proberen dit te groeperen, en de groepjes te beperken tot een 5-tal mensen, om moeder en pups hun rust te gunnen.
  Indien geen enkele van de bezoekmomenten past, kunnen de baasjes gerust een eigen afspraak maken.
  Wil je vaker komen kijken? Dat kan, neem gerust contact op als de kriebels te groot worden! De eerste weken vragen we enkel om nog niet aan de pupjes te komen omwille van infectiegevaar.

  Hoe weet ik welke pup ik krijg?

  Wij vinden het zeer belangrijk om de toekomstige baasjes, en hun gezinssituatie te leren kennen. Op basis van jullie situatie wordt gekeken welke pup het beste bij jullie past. Het karakter van de puppies wordt bekeken op 6 à 7 weken, waarna wordt gekeken welke pup het beste bij u en uw gezin past. Dit gebeurt in onderling overleg. Je kan uiteraard wel het geslacht kiezen, of je voorkeur hiervoor geven.

  Een pup in huis, sta ik er nu alleen voor? Onze nazorg.

  Misschien is het jullie eerste pup? Jullie hebben vragen, twijfels, ...?
  Jullie kunnen steeds bij ons terecht, ook nadien! We beschikken ook over een dierenartspraktijk waar je steeds welkom bent.

  Wanneer jullie om de puppy komen, wordt er steeds een pakketje meegegeven. Hierin zit wat eten voor de eerste dagen, wat leuke gadgets, en een informatieboekje.
  In dit boekje kan je informatie vinden over hoeveel jullie pup mag eten, hoe je best overschakelt naar een andere voeding, wat je kan doen om schrokken tegen te gaan, wat je kan doen als je puppy last heeft van zijn tandjes, bij diarree, geen eetlust. Ook praktische informatie over hoeveel jouw pupje mag wandelen afhankelijk van zijn leeftijd, ...
  Dit geeft je al een goede leidraad.

  Daarnaast houden we ervan om onze puppies op te volgen. Niets is leuker om te zien hoe ze verder opgroeien, of gewoontes van de mama worden overgenomen, welke fratsen ze uithalen, ...
  Hiervoor hebben we een facebookgroep opgericht waar alle puppyeigenaars terecht kunnen. Dan kan je ook zelf de broertjes en zusjes van jullie puppy opvolgen.

  Uiteraard blijven we altijd telefonisch en via e-mail bereikbaar. Ook kan je steeds in onze dierenartspraktijk terecht.

  Ik stuurde jullie een mail/sms, maar kreeg geen antwoord?

  Inhoud van de mail:

  Wij investeren veel tijd, liefde en zorg in het zorgen voor onze pups en zoeken dan ook steeds naar een goede thuis voor hen. Wij willen onze pups een gouden mandje bieden en de mensen een vriend voor het leven.

  We vragen dan ook om wat meer informatie te geven in jullie mail over jezelf, gezinssituatie, motivatie, eventuele ervaring, waarom de keuze voor dit ras, ... 
  Dan mogen jullie sowieso een antwoord van ons verwachten. 

  Mails waar enkel wordt gevraagd naar prijs, of waar men vraagt om nu direct om een puppy te komen, stroken niet met onze werkwijze en worden dan ook niet beantwoord. Op smsjes wordt niet gereageerd.

  Automatisch antwoord:

  Is jullie vraag ondanks een mail met de benodigde informatie nog niet beantwoord? Weet dat het voor ons soms druk is, met de puppies, volwassen honden, en twee kleine kindjes. Soms zijn er ook geen vooruitzichten voor nestjes in de nabije toekomst. Dit wordt dan ook steeds vermeld op de website. 

  We stellen steeds een automatisch antwoord in, zodat jullie weten waarom er misschien vertraging kan zitten op ons antwoord (pups) of er tijdelijk geen antwoord zal komen (geen nestjes in het vooruitzicht). 

  Sorry, we can’t accept reservations until at least the end of 2022.

  Malheureusement, nous ne prendrons plus de réservations avant au moins fin 2022.

  Spijtig genoeg kunnen we momenteel geen reservaties meer aannemen tot zeker eind 2022.