• Home
 • Onze Golden Retrievers
 • Nesten
 • Nieuws
 • Verzorging
 • Veelgestelde vragen
 • Contact
 • © Goldenretrieverpuppies.be

  Veelgestelde vragen

  Hier vind je een antwoord op een aantal veelgestelde vragen.
  Zit jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

  Wanneer zijn er volgende nestjes?

  In het najaar van 2019 voorzien we volgende nestjes. Het is helaas niet meer mogelijk om hiervoor op de wachtlijst te komen. 

  Daarna krijgen onze hondjes hun rust, waardoor volgende nestjes pas worden voorzien halverwege 2021. 

  Waarom stamboom?

  De keuze om een Golden Retriever puppy met stamboom of zonder stamboom te kiezen, brengt steeds vragen met zich mee. Waarom is er zo’n prijsverschil? Wat kan ik voor deze prijs meer verwachten? Wat houdt een stamboom in, …?

  Wij zijn een officieel erkende kennel van de Koninklijke Maatschappij St. Hubertus. Wij hebben er bewust voor gekozen voor het fokken van Golden Retriever puppies met stamboom. Onze puppies worden daarnaast ook geboren uit een combinatie van ouderparen met als resultaat dat zij in categorie 1 zullen behoren.

  Wij doen dit niet enkel om de raszuiverheid te waarborgen, maar vooral ook omwille van de gezondheid van de puppies én de ouders:

  Elk hondenras heeft zijn gevoeligheden. Bij het fokken met stamboom moeten de ouders aan een aantal voorwaarden voldoen.

  In het geval van Golden Retrievers wordt voor het fokken van puppies met stamboom en resulterend binnen categorie 1, bij de ouderparen een heuponderzoek, elleboogonderzoek, oogonderzoek (PRA-1,-2 en cataract), onderzoek op epilepsie en DNA-onderzoek uitgevoerd. Daarnaast moeten de honden hun attest van conformiteit aan de rasstandaard behalen.
  Hierdoor weet men dus of de ouderparen bepaalde problemen hebben, een grotere kans hebben om deze later te ontwikkelen, of bepaalde problemen kunnen doorgeven aan hun puppies.

  Het is echter belangrijk om te beseffen dat wij nog steeds bezig zijn met levende wezens. Daarom is niet alles voorspelbaar! We kunnen echter wel proberen om zoveel mogelijk problemen te voorkomen door met gezonde ouderparen te fokken. Dat vinden wij belangrijk.

  Nog een reden voor het fokken van Golden Retrievers met stamboom is de garantie dat er in goede omstandigheden wordt gefokt.
  Zo mag er niet met te jonge of te oude teefjes gefokt worden. Fokken mag pas ten vroegste vanaf de leeftijd van 15 maand en mag niet meer na de leeftijd van 10 jaar. Ook mogen de nestjes elkaar niet te snel opvolgen, om de teef voldoende recuperatietijd te geven. Wij laten steeds één of meerdere loopsheden tussen nestjes in.

  Wij houden van honden, en willen dan ook enkel de best mogelijke gezondheid voor onze honden, hun puppies en hun toekomstige baasjes. Daarom kozen wij voor het fokken met stamboom.

  Transparantie is voor ons zeer belangrijk. De resultaten van onze Golden Retrievers vindt u per hond op hondjes.

  Hoe weet ik welke pup ik krijg?

  Wij vinden het zeer belangrijk om de toekomstige baasjes, en hun gezinssituatie te leren kennen. Op basis van jullie situatie wordt gekeken welke pup het beste bij jullie past. Het karakter van de puppies wordt bekeken op 6 à 7 weken, waarna wordt gekeken welke pup het beste bij u en uw gezin past. Dit gebeurt in onderling overleg. Je kan uiteraard wel het geslacht kiezen, of je voorkeur hiervoor geven.

  Wanneer mogen we op puppybezoek komen?

  De toekomstige baasjes zullen uitgenodigd worden via e-mail om op puppybezoek te komen, dit rond de geboorte en na de toewijzing van de puppies.
  Er zullen voorstellen gegeven worden van data, we proberen dit te groeperen, en de groepjes te beperken tot een 5-tal mensen, om moeder en pups hun rust te gunnen.
  Indien geen enkele van de bezoekmomenten past, kunnen de baasjes gerust een eigen afspraak maken.
  Wil je vaker komen kijken? Dat kan, neem gerust contact op als de kriebels te groot worden! De eerste weken vragen we enkel om nog niet aan de pupjes te komen omwille van infectiegevaar.

  Wat is het verschil tussen de wachtlijst en een reservatie?

  De wachtlijst is een lijst waarop je komt te staan als je een golden retriever puppy wenst. Je betaalt hiervoor geen voorschot. Je kan op de wachtlijst komen zonder dat er een nestje op komst is. Je wordt op de hoogte gehouden van toekomstige nestjes en wanneer er voor jou een puppy kan voorzien worden.

  Reserveren kan je pas als de pups zijn geboren en er ook één voor jou beschikbaar is. Er wordt dan een voorschot gevraagd ter bevestiging van de reservatie.

  Ik wil graag op de wachtlijst komen voor een pup, hoe gaat dit in zijn werk?

  Indien u een pupje wenst, neem gerust contact met ons op via mail/telefoon. Hierna volgt een gesprek, zodat we jullie leren kennen.
  Wij willen immers dat we de noden en wensen kennen van de baasjes, en dat ons pupje een goede thuis krijgt.
  De pupjes worden immers volgens hun karakter toegewezen aan de gezinnen (zie vraag: hoe weet ik welke pup ik krijg)
  Als je beslist om op de wachtlijst te komen, laat je ons dit weten, met je voorkeur: een teefje, een reutje, of welke je voorkeur heeft als je nog twijfelt.
  Wij geven je antwoord op welke plaats je in de wachtlijst staat, bijvoorbeeld 4e voor een teefje en 1e voor een reutje indien je niet direct een voorkeur hebt voor het geslacht.
  We houden je ook op de hoogte van alle puppynieuws, volgende geplande nestjes, …

  Ik wil graag mijn pupje reserveren, hoe gaat dit in zijn werk?

  Wanneer de pupjes worden geboren, verwittigen we alle mensen op onze wachtlijst.
  Zijn er 4 teefjes, en sta je als 5e op de wachtlijst, dan zal je nog even geduld moeten uitoefenen tot een volgend nestje, of kan je alsnog nog gecontacteerd worden indien iemand annuleert.

  Is er een pupje voor u beschikbaar, wordt er gevraagd te beslissen of je wil reserveren, en welk geslacht. Er wordt ook een voorschot gevraagd.
  Dan is het spannend afwachten en voorbereidingen treffen om uw kleine viervoeter in huis te halen!
  Op 6 weken gebeurt de gedragstest waardoor we de pupjes kunnen toewijzen, en je weet wélk pupje binnen 2 weken met u mee kan!

  Een pup in huis, sta ik er nu alleen voor? Onze nazorg.

  Misschien is het jullie eerste pup? Jullie hebben vragen, twijfels, ...?
  Jullie kunnen steeds bij ons terecht, ook nadien! We beschikken ook over een dierenartspraktijk waar je steeds welkom bent.

  Wanneer jullie om de puppy komen, wordt er steeds een pakketje meegegeven. Hierin zit wat eten voor de eerste dagen, wat leuke gadgets, en een informatieboekje.
  In dit boekje kan je informatie vinden over hoeveel jullie pup mag eten, hoe je best overschakelt naar een andere voeding, wat je kan doen om schrokken tegen te gaan, wat je kan doen als je puppy last heeft van zijn tandjes, bij diarree, geen eetlust. Ook praktische informatie over hoeveel jouw pupje mag wandelen afhankelijk van zijn leeftijd, ...
  Dit geeft je al een goede leidraad.

  Daarnaast houden we ervan om onze puppies op te volgen. Niets is leuker om te zien hoe ze verder opgroeien, of gewoontes van de mama worden overgenomen, welke fratsen ze uithalen, ...
  Hiervoor hebben we een facebookgroep opgericht waar alle puppyeigenaars terecht kunnen. Dan kan je ook zelf de broertjes en zusjes van jullie puppy opvolgen.

  Uiteraard blijven we altijd telefonisch en via e-mail bereikbaar. Ook kan je steeds in onze dierenartspraktijk terecht.

  Het is niet meer mogelijk om op de wachtlijst te komen voor een puppy in 2019

  Opgevoed in huiselijke sfeer

  Golden Retriever puppies met stamboom

  De velden waar wij wonen waren vroeger gekend als ’t Engels Veld