• Home
 • Onze Golden Retrievers
 • Nesten
 • Nieuws
 • Verzorging
 • Veelgestelde vragen
 • Contact
 • © Goldenretrieverpuppies.be

  Veelgestelde vragen

  Hier vind je een antwoord op een aantal veelgestelde vragen.
  Zit jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

  Waarom stamboom?

  De keuze om een Golden Retriever puppy met stamboom of zonder stamboom te kiezen, brengt steeds vragen met zich mee. Waarom is er zo’n prijsverschil? Wat kan ik voor deze prijs meer verwachten? Wat houdt een stamboom in, …?

  Wij zijn een officieel erkende kennel van de Koninklijke Maatschappij St. Hubertus. Wij hebben er bewust voor gekozen voor het fokken van Golden Retriever puppies met stamboom. Onze puppies worden daarnaast ook geboren uit een combinatie van ouderparen met als resultaat dat zij in categorie 1 zullen behoren.

  Wij doen dit niet enkel om de raszuiverheid te waarborgen, maar vooral ook omwille van de gezondheid van de puppies én de ouders:

  Elk hondenras heeft zijn gevoeligheden. Bij het fokken met stamboom moeten de ouders aan een aantal voorwaarden voldoen.

  In het geval van Golden Retrievers wordt voor het fokken van puppies met stamboom en resulterend binnen categorie 1, bij de ouderparen een heuponderzoek, elleboogonderzoek, oogonderzoek (PRA-1,-2 en cataract), onderzoek op epilepsie en DNA-onderzoek uitgevoerd. Daarnaast moeten de honden hun attest van conformiteit aan de rasstandaard behalen.
  Hierdoor weet men dus of de ouderparen bepaalde problemen hebben, een grotere kans hebben om deze later te ontwikkelen, of bepaalde problemen kunnen doorgeven aan hun puppies.

  Het is echter belangrijk om te beseffen dat wij nog steeds bezig zijn met levende wezens. Daarom is niet alles voorspelbaar! We kunnen echter wel proberen om zoveel mogelijk problemen te voorkomen door met gezonde ouderparen te fokken. Dat vinden wij belangrijk.

  Nog een reden voor het fokken van Golden Retrievers met stamboom is de garantie dat er in goede omstandigheden wordt gefokt.
  Zo mag er niet met te jonge of te oude teefjes gefokt worden. Fokken mag pas ten vroegste vanaf de leeftijd van 15 maand en mag niet meer na de leeftijd van 10 jaar. Ook mogen de nestjes elkaar niet te snel opvolgen, om de teef voldoende recuperatietijd te geven. Wij laten steeds één of meerdere loopsheden tussen nestjes in.

  Wij houden van honden, en willen dan ook enkel de best mogelijke gezondheid voor onze honden, hun puppies en hun toekomstige baasjes. Daarom kozen wij voor het fokken met stamboom.

  Transparantie is voor ons zeer belangrijk. De resultaten van onze Golden Retrievers vindt u per hond op hondjes.

  Wanneer zijn er volgende nestjes?

  Na de huidig verwachte nestjes, waarvoor het niet meer mogelijk is om op de wachtlijst te komen, verwachten we pas opnieuw nestjes vanaf eind 2021 en 2022.

  Het is pas mogelijk om op de wachtlijst te komen wanneer één van de hondjes dan loops wordt. Dit kan je hier altijd terugvinden. 

  Ik wil graag op de wachtlijst komen voor een pup, hoe gaat dit in zijn werk?

  De wachtlijsten gaan pas open op het moment dat er ook effectief een loopsheid van één van de teefjes is gestart. 
  Het is niet mogelijk om eerder op de wachtlijst te komen. Dit dus pas vanaf eind 2021 - 2022.

  Wanneer een volgende loopsheid zich aanbiedt en de wachtlijst opent, kan je duidelijk terugvinden op onze website onder de rubriek "nesten".

  Om zich in te schrijven voor de wachtlijst vragen wij dan ook een bezoek om jullie te leren kennen, en vragen wij ook om jullie plaats op de wachtlijst vast te leggen door middel van een voorschot. Jullie krijgen uiteraard een betalingsbewijs en de garantie dat dit voorschot wordt terugbetaald moesten er onvoldoende pupjes zijn om ééntje voor jullie te voorzien. 

  Wanneer mogen we op puppybezoek komen?

  De toekomstige baasjes zullen uitgenodigd worden via e-mail om op puppybezoek te komen, dit rond de geboorte en na de toewijzing van de puppies.
  Er zullen voorstellen gegeven worden van data, we proberen dit te groeperen, en de groepjes te beperken tot een 5-tal mensen, om moeder en pups hun rust te gunnen.
  Indien geen enkele van de bezoekmomenten past, kunnen de baasjes gerust een eigen afspraak maken.
  Wil je vaker komen kijken? Dat kan, neem gerust contact op als de kriebels te groot worden! De eerste weken vragen we enkel om nog niet aan de pupjes te komen omwille van infectiegevaar.

  Hoe weet ik welke pup ik krijg?

  Wij vinden het zeer belangrijk om de toekomstige baasjes, en hun gezinssituatie te leren kennen. Op basis van jullie situatie wordt gekeken welke pup het beste bij jullie past. Het karakter van de puppies wordt bekeken op 6 à 7 weken, waarna wordt gekeken welke pup het beste bij u en uw gezin past. Dit gebeurt in onderling overleg. Je kan uiteraard wel het geslacht kiezen, of je voorkeur hiervoor geven.

  Een pup in huis, sta ik er nu alleen voor? Onze nazorg.

  Misschien is het jullie eerste pup? Jullie hebben vragen, twijfels, ...?
  Jullie kunnen steeds bij ons terecht, ook nadien! We beschikken ook over een dierenartspraktijk waar je steeds welkom bent.

  Wanneer jullie om de puppy komen, wordt er steeds een pakketje meegegeven. Hierin zit wat eten voor de eerste dagen, wat leuke gadgets, en een informatieboekje.
  In dit boekje kan je informatie vinden over hoeveel jullie pup mag eten, hoe je best overschakelt naar een andere voeding, wat je kan doen om schrokken tegen te gaan, wat je kan doen als je puppy last heeft van zijn tandjes, bij diarree, geen eetlust. Ook praktische informatie over hoeveel jouw pupje mag wandelen afhankelijk van zijn leeftijd, ...
  Dit geeft je al een goede leidraad.

  Daarnaast houden we ervan om onze puppies op te volgen. Niets is leuker om te zien hoe ze verder opgroeien, of gewoontes van de mama worden overgenomen, welke fratsen ze uithalen, ...
  Hiervoor hebben we een facebookgroep opgericht waar alle puppyeigenaars terecht kunnen. Dan kan je ook zelf de broertjes en zusjes van jullie puppy opvolgen.

  Uiteraard blijven we altijd telefonisch en via e-mail bereikbaar. Ook kan je steeds in onze dierenartspraktijk terecht.

  Opgevoed in huiselijke sfeer

  Golden Retriever puppies met stamboom

  De velden waar wij wonen waren vroeger gekend als ’t Engels Veld